Top of Page


Elektronický kurz: Ochrana osobných údajov (21. 3. 2014)

Fyzická osoba môže byť poverená výkonom dohľadu nad ochranou osobných údajov po úspešnom absolvovaní skúšky. E-learning je prípravou na túto skúšku. Je rozdelený na viacej častí a obsahuje informácie, ktoré musíte vedieť, aby ste úspešne absolvovali skúšku na Úrade na ochranu osobných údajov SR.

E-školenie je určené pre:

- každú fyzickú osobu, ktorá chce vykonávať dohľad nad ochranou osobných údajov, t. j. bude vykonávať funkciu zodpovednej osoby

Obsah e-školenia:

1. lekcia:

  • Úvod

  • Pramene práva

  • Základné ľudské práva a slobody

  • Ochrana osobnosti

  • Predmet zákona

  • Pôsobnosť zákona

  • Základné pojmy

 

2. lekcia:

  • Zásady spracúvania osobných údajov

  • Právny základ spracúvania osobných údajov

  • Získavanie osobných údajov

  • Pravdivosť, správnosť a aktuálnosť osobných údajov

  • Likvidácia osobných údajov

  • Oznamovanie zmien tretím stranám

  • Ochrana práv dotknutých osôb

  • Cezhraničný prenos osobných údajov

  • Spracúvanie osobných údajov v pracovnoprávnych vzťahoch a súkromie zamestnanca na pracovisku a v spoločných priestoroch zamestnávateľa

  • Zhrnutie

 

3. lekcia:

  • Bezpečnostné opatrenia

  • Oprávnená osoba

  • Mlčanlivosť

  • Zodpovedná osoba

  • Registrácia, osobitná registrácia a evidencia informačných systémov

 

4. lekcia:

  • Postavenie, pôsobnosť a organizácia úradu

  • Kontrola

  • Konanie o ochrane osobných údajov

  • Sankcie a zverejnenie porušenia zákona

  • Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia

Informácie o priebehu e-learningového školenia:

  • elektronický kurz Ochrana osobných údajov sa otvára každý druhý mesiac
  • dĺžka trvania e-learningového školenia je 5 týždňov (4 lekcie + záverečný test)

  • každá lekcia bude zverejňovaná v pravidelných týždenných intervaloch, pričom zákazník obdrží aktualizačný email

  • po každej lekcii si zákazník môže otestovať nadobudnuté vedomosti

  • všetky lekcie sú priebežne aktualizované v závislosti od legislatívnych zmien

  • zákazník má kedykoľvek možnosť počas trvania kurzu, vrátiť sa k absolvovanej lekcii e-learningového školenia

 

 




Dátum publikovania: 21.03.2014späť na hlavnú stránku
Login:
Password: